11.04.2010

    4. Campionato Nazionale Makotokai Karate Do

PADOVA  

 

   

  Karate klub Bohinj je pred leti poleg članstva v Karte Zveze Slovenije, razširil svoje področje dela tudi z včlanitvijo v Makotokai Karate International association – MKIA.  Tekmovalci in člani karate kluba Bohinj, poleg klasičnega stila karateja nadgrajujejo svoje znanje tudi v stilu MAKOTOKAI, pod vodstvom mojstra Davorina Zalokarja.

 

V nedeljo 11. 4. 2010, so se mlajši in  dva starejša tekmovalca udeležili tekmovanja INTERNATIONAL MAKOTOKAI CUP v Padovi v Italiji. Tekmovanje  po  pravilih Makotokai dovoljujejo v kategoriji borbe 'fulcontact'. Mlajše kategorije tekmovalcev uporabljajo popolno zaščito, starejši tekmovalci pa zaščite ne uporabljajo Po dolgem času  smo tudi mi imeli  dva odrasla tekmovalca, ki sta se pomerila v prostih bojih brez zaščite.


Tekmovalci so dosegli odlične rezultate v kategoriji KATE;

Zlate medalje so osvojili:
Tjaša Mikelj Medja, Maja Stare, Jaka Taler, Aljaž Iskra Lapornik in Jernej Taler.

Srebrno medaljo  je osvojil:

Simon Klemenčič, Peter Ogrin pa je za 2 desetinki zgrešil bronasto medaljo in pristal na nehvaležnem 4. mestu.

V kategoriji BORBE pa so osvojili:

zlato medaljo Aljaž Iskra Lapornik, srebrno medaljo Jaka Taler, bronasto medaljo pa Simon Klemenčič.

Med starejšimi tekmovalci v kategoriji borbe sta se prvič pomerila  Matic Sodja in Aljaž Repinc. Matic je z tehničnim bojem tesno zgubil v prvem krogu,  Aljaž pa je s trdim bojem zmagal, vendar mu je nasprotnikov močni udarec v predel obraza preprečil nadaljevanje tekmovanja. 

 

 

ČESTITKE!

 

 Janez Medja

Anastazija Stare